دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۲
نگاه مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بین‌المللی باشد

حوزه/ معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار داشت: نگاه مؤسسه حکمت و فلسفه باید بین‌المللی باشد تا بتوانیم فرهنگ و علم غنی را در جهان عرضه کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، پیمان صالحی، طی سخنانی در مراسم تکریم و معارفه رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران ابراز داشت: این چندمین بار است که بنده در طول مدتی که در وزارت علوم مسئولیت دارم در این مؤسسه با تاریخ غنی حاضر شده ام. پیشینه این مؤسسه بسیار شعف برانگیز است. حضور بنده در دانشگاه به سی امین سال رسیده که ۲۸ سال آن را صرف کار اجرایی کرده ام. با این حال لازم است بگویم که با اینکه گذشته افتخارآفرینی در حوزه حکمت و فلسفه داشته ایم اما آن را در سطح بین‌المللی ارائه ندادیم.

وی افزود: در وزارتخانه ما می‌توانیم با سیستمی که سیستم علم سنجی نام دارد متوجه شویم که هر کشوری چقدر توانسته در هر حوزه‌ای تأثیرگذار باشد. بر اساس جستجوهایی که ما در این سیستم انجام دادیم بیشترین مقالاتی که با کلمه کلیدی «اسلام» نوشته شده مربوط به کشور آمریکا است و جمهوری اسلامی در این حوزه در مقاطع بسیار پایین قرار دارد.

وی گفت: در حوزه حکمت و فلسفه هم انتشارات کمی در سطح بین‌المللی داریم حتی در حوزه مهدویت هم کشورهای غربی از ما جلوتر هستند. بنابراین باید تلاش کنیم در سطح بین‌المللی ظهور و بروز داشته باشیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه افزود: در این مدتی که بنده در وزارتخانه هستم قرار شد سه مجله با نیت بین‌المللی شدن در مؤسسه حکمت و فلسفه راه اندازی شود که امیدواریم این اتفاق زودتر محقق شود.

وی افزود: مورد دیگر اینکه در سه سال اخیر در وزارت علوم ۲ هزار نشریه تأیید شده که ۹۰۰ هزار از این نشریات مربوط به حوزه علوم انسانی است. با این حال کمترین مقالات در حوزه بین‌المللی مربوط به علوم انسانی است. بنابراین معلوم می‌شود که ما باید از ظرفیت‌های داخلی مان بیشتر استفاده کنیم.

وی گفت: امروز با نمایه سازی مجلات در نشریاتی که دسترسی آزاد دارند جمهوری اسلامی رتبه شش و زبان فارسی رتبه ۹ را دارد که الحمدالله ارتقای خوبی داشته ایم. بنابراین علاوه بر بین‌المللی کردن، چنانچه رهبر معظم انقلاب هم به رواج زبان فارسی تاکید کرده ما باید مقالات با زبان اصلی هم به عرصه بین‌المللی عرضه کنیم.

صالحی اضافه کرد: نگاه مؤسسه حکمت و فلسفه باید بین‌المللی باشد تا بتوانیم فرهنگ و علم غنی را در جهان عرضه کنیم. ما هم برای تشویق این اتفاق جوایز و امتیازات زیادی گذاشته ایم. مصداق حضور من در این سه سالی که به مراسم‌های تودیع و معارفه می‌رفتم شعر «صد شکر که این آمد صد حیف که آن رفت» است. بنده واله را از زمانی که در دانشگاه شهید بهشتی بودم می‌شناختم و خوشبختانه ایشان رزومه بین‌المللی خوبی دارند که امیدواریم که از آن به خوبی استفاده شود.

وی گفت: هدف نهایی ما تحقق دیپلماسی علمی است. چون تجربه نشان داده که علیرغم فشارهای سیاسی و اجتماعی در کشور، عالمان ما می‌توانند همیشه از این خاکریزها عبور کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha